Dag van het Kasteel 21 mei 2018

maart 26, 2018

Ervaar het leven in historische stadshavezaten in Vollenhove op de Dag van het Kasteel!

Bezoek de tentoonstelling “Oldruitenborgh en Oranje” in het Stadsmuseum over de 19e -eeuwse Majoor Anton Henri baron Sloet van Oldruitenborgh, voormalige bewoner van de gelijknamige havezate. In het museum zijn ook mooie maquettes van de verdwenen kastelen Oldenhuis en Toutenburg te zien.

Wandel mee met een gids langs de rijke historie van Vollenhove en zijn unieke stadshavezaten, waaronder de tuinen van Marxveld, en de romantisch ruïne van Kasteel de Toutenburg. En geniet van een versnapering In het Stadspaleis Hotel Seidel op het landgoed Oldruitenborgh zelf, waar een verteller u meeneemt naar het leven op de havezate in het midden van de 19e eeuw.

Om 14 uur start een rondleiding met gids vanaf het stadsmuseum, Bisschopsstraat 36, Vollenhove.